Gospeltime special met Timothy Ray donderdagavond 31 oktober van 20.00 - 21.00 uur.
 
Timothy heeft zijn debuut cd "Greatest Gift of All´ uitgebracht en terecht dat we daar aandacht aan besteden.
Zijn cd bevat eigen geschreven songs in verschillende stijlen, maar het zijn songs waar je echt van kunt genieten.
Het geeft duidelijk weer, wat de inhoud is van zijn geloof in God en wat het voor hem betekent.
Daar over praten wij de achtergrond van de songs natuurlijk laten wij dan ook daarbij songs van zijn cd horen.
Ik ontmoette Timothy op het  25 jarig jubileumfeest van Ecovata en daar hebben wij een heel goed gesprek gehad, dat willen wij donderdag voort zetten in de studio.
Laat je verrassen want "Gospeltime" is "tijd voor het Evangelie" met mooie songs en goede muziek.
Daarboven staat natuurlijk de duidelijke Boodschap, Een Boodschap over en van de Levende God voor ieder mens.
 
Het programma Gospeltime is live te beluisteren via het internet
www.omroepodrie.nl , tik het gele blokje aan en start het programma.
Het programma start om 20.00 na het nieuws - tot 21.00 uur

Mocht je het rechtstreekse programma moeten missen, de herhaling is op zondagmiddag van 17.00 – 18.00 uur  veel luisterplezier.
Odrie Ether : 106.9 op de kabel 104.1 of  op het internet
www.omroepodrie.nl

Presentatie: Henk Stam

Album ‘Greatest Gift Of All’
Timothy Ray is een nieuwe naam binnen de gospelwereld in Nederland.  Zijn debuutalbum ‘Greatest Gift of All’ bevat tien zelfgeschreven Engelstalige ‘worshipsongs’ van poprock tot luisterliedjes. In de teksten toont hij zijn dankbaarheid voor de genade die God geeft aan ons. Door de mooie teksten, de uitstekende composities en de medewerking van getalenteerde muzikanten als Elisa Krijgsman, Wilkin de Vlieger, André Bijleveld en Diane Ranselaar mag dit met recht een zeer verrassend album genoemd worden van een veelbelovend artiest!
Bio
Timothy Ray van Dorst wordt geboren op 30 september 1988 te Enschede. Als onderdeel van een muzikale familie kon hij niet ontkomen aan muziek.
Startend als gitarist wordt hij muzikaal onderwezen door Leo van Rutte, Henk van Benthem en Johnny Bernhard. Al snel ontdekt hij dat muziek hetgene is waar hij zich in wilt ontwikkelen. Naast het spelen van de gitaar ontstaat er ook intresse in het zingen en schrijven van eigen composities, veelal begeleidend op gitaar, later ook piano.
Na het winnen van een pitch voor een compositie op het album van veelbelovend artieste Stevie Ann ontdekt hij dat songwriting is waar hij zich op moet gaan focussen. Het verlangen en talent om emoties in muziek uit te drukken leidt tot de keuze van de studie Songwriting aan de Artez Popacademie in Enschede. Deze is met goed gevolg afgesloten in juni 2011.
Tim staat voor catchy melodieen, doordachte songteksten en een duidelijk visie voor het overbrengen van emoties door middel van muziek.

About Me
Timothy Ray
Timothy Ray zingt en speelt eigen composities. Onlangs bracht hij zijn debuutalbum ‘Greatest Gift of All’ uit. Dit album bevat tien engelstalige ‘worshipsongs’ in verschillende stijlen 
Songwriting & producing
Het componeren en produceren van composities voor bedrijven en artiesten. Dit betreft zowel nederlandstalige als engelstalige nummers maar ook bijvoorbeeld muziek voor reclames, jingles, events etc.
Vocalcoach
Het begeleiden en leiden van gospelkoren. In de praktijk betekent dit dat er naar aanleiding van tekstbegrip een muzikale lijn wordt uitgezet voor het betreffende lied m.b.t. arrangement, dynamiek, timing, intonatie etc. 
WorshipGroundMinisteries
WorshipGroundMinisteries verzorgt zowel praktisch als geestelijk onderwijs voor worshipteams binnen kerken in Nederland. Deze onderneming is in samenwerking met Rutger & Athalja Barneveld.
Docent
Op de muziekschool Hengelo verzorg ik de lessen voor zowel liedbegeleiding gitaar, liedbegeleiding gitaar voor PABO-studenten en songwriting.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact