Gospelzangeres Gale di Giulio in Gospeltime Special
Op donderdagavond 19 september krijgt presentator Henk Stam een bijzondere gast in zijn programma: Gospeltime Special” bij Omroep Odrie. Zangeres Gale di Giulio, een bekend geworden gospel zangeres die nog connecties heeft met een aantal mensen uit Oosterwolde zal dan worden geïnterviewd en o.a. iets vertellen over de cd’s die ze tot nu toe heeft gemaakt. Luistert u dus vooral op 104.1 (kabel) of 106.9 (ether).
Presentatie, Henk Stam

Biografie Gale Di Giulio
Gale Di Giulio- Sahuleka is geb. op 19-12-1959 te Apeldoorn. Gale is van Molukse afkomst. Ze groeide op in een christelijk ( moeder kwam in 1958 tot levend geloof bij T.L Osborn)gezin, bestaande uit vader en moeder. Haar ouders kwamen in de jaren ’50 naar Nederland met de bedoeling om weer terug te keren naar de Molukken. Helaas, ze zijn hier nog steeds gebleven. Nu alweer 60 jaar. Ze woonden in Vaassen in een molukse wijk. Haar vaders overleed in 1980 op 65 jarige leeftijd en haar moeder 2011 op 92 jarige leeftijd.Mijn leven was deels in Vaassen en deels in Schattenberg en Boven-Smilde waar mijn grootouders en overige familie woonden.
Haar muzikale kwaliteiten heeft ze van huis uit meegekregen. Haar vader speelde viool en gitaar en al gauw is ze geinteresseerd in het gitaar spelen. Al heel vroeg mocht ze als kind ook in een koor van de kerk zingen en maar voor korte duur. Op school altijd met andere leerlingen op de gitaar en zong liederen. Haar ouders waren gelovig, dus wordt er ook veel over de Heer gezongen. In de jaren ’70 was er een grote opwekking in het woonoord( molukse barakken) en velen kwamen tot levendmakend geloof (tot bekering) Hiervoor heeft haar moeder samen met een vriendin jaren voor gebeden en de opwekking kwam. Gale ging mee naar samenkomsten en al gauw raakte ze daar aan gewend. One way Jesus, Een weg Jezus!!!! The Jesus movement!!
De tijden vorderen en Gale begon zich ook te bewegen in de politiek. Mn. Als leider van een jonerengroep, die samenwerkte met een groep uit Oosterwolde Siwa Lima onderleiding van wijlen Tamaëla en Phelpina Sahureka. Het was een heftige ,maar ook een serieuze tijd waar zij in verkeerde. Jongeren mobiliseren om te strijden voor je vaderland. Dat was haar motto!! Streven naar een onafhankelijke Molukken bevrijdt van het Indonesische regime. Ivm mijn studie  moest ik deze groep verlaten, maar in mijn hart bad ik ook veel voor ze. Ik vond het ook wel moeilijk omdat ik mijn hart er ook heb toegelegd en hield van deze groep en leiders.
Jezus voor en Jezus na………was haar volgende stap. Ik kwam tot bekering al hoewel ik daar mee opgroeide, maar moest toch een eigen keuze maken voor de Heer. Berouw tonen aan de Heer, hoe ik leefde. Het was geen wild west of zo of drugsverleden, maar zelfs een meid als ik, heeft ook  Jezus nodig. Hij veranderde mijn leven. Gaf mij vreugde en vrede in mijn hart. Ondanks dat ik een fijne jeugd heb, besefte ik dat ik een zondaar ben. Ik nam een besluit en liet me  daarna dopen. Mijn leven veranderde totaal.
Ik ging naar de plaatselijke gemeente en weer werd ik geconfronteerd met mijn talenten en dat de Heer mij dat reeds heeft gegeven met als doel : Hem te aanbidden en groot maken. Ik maakte deel uit van een aanbiddingsteam. Al gauw werd het verlangen alleen maar groter om voor de Here te zingen. Ik groeide op van backingvocal tot aanbiddingsleider. De Heilige Geest ging ook met mij aan het werk.  Ik werd ook fijngevoeliger voor de Heer.
In de jaren ’80 werkte ik mee aan een project van Theo Lens  ‘Turning Point’, Al gauw kreeg ik de gelegenheid om mee te zingen met Elly & Rikkert Zuiderveld op hun lp ‘Zend mij’. Een hele mooie ervaring!! In ’87 getrouwd met een lieve Italiaanse man uit Rome.
In de jaren ’90 begon de Heer mij te inspireren om liederen te schrijven. Liederen die ik zo ter plekke van de Heer mocht ontvangen. Profetische liederen (liederen die uit de Geest geboren worden) Ik begon hier en daar aanbidding te leiden. Door de jaren van vorming! Ik werd als het ware door de Heer in veel dingen die in mijn leven gebeurde, hersteld en bevrijd!!! We werden gezegend met 2 mooi kinderen Ilario (zoon nu 20 jaar) en Shiamira (18 jaar) Zo mooi, want Zijn plannen die Hij voor me heeft, zijn niet veranderd. God is goed!!! Zeer te prijzen.
In het jaar 2000 kwam mijn 1e cd uit. Out of the heart of a Worshipper. Gearrangeerd door Dennis Tielkes en maakte ik ook kennis met Elisa Krijgsman. De liederen waren zo mooi en het was tot zegen voor velen en nog steeds.Het lied ‘Grote God’ is een proclamatie van wie Hij is en wat Hij doet. De jaren die volgden, mocht ik met div. projecten meedoen. o.a Choir Company olv. Maarten Wassing uit Rotterdam. Met dit koor ondersteunden wij Ron Kenoly en Doen Moen. Met grote bekende aanbiddingsleiders. Dat waren ook mooie modellen om heel veel van te mogen leren. Ook met Eric & Tanja Lagerström, Fresh Fire Choir. (nu Hearts united) mocht ik meedoen om de Here te prijzen en aanbidden in Geest en in Waarheid. Samen nog met Matthew Ward gezongen met het koor in Gouda.
In 2012 mocht ik weer een cd uitbrengen ‘Ik geef U alle eer’ Met deze cd wil ik de grootheid en Zijn majesteit door de liederen heen laten horen. Hem aanbidden , worship is mijn passie. Ik geloof en bid dat een ieder die de liederen hoort dichter bij de Heer gaan komen. Dat genezing, herstel, bevrijding en vertroosting vrij komt door de kracht van Zijn Geest. Halleluja!!!Waar je ook bent en je draait de cd, dat je omgeven wordt met Zijn liefde en Zijn aanwezigheid de ruimte vult.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
Muziekavond “Piratenteam van Odrie” krijgt een vervolg
aanbieden scootmobiel
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact