Gospeltime special : “Het Vreemdelingen Collectief”.
Donderdag 16 Mei is er een interview met Johan Jeras van het Vreemdelingencollectief, waarin we tijdens het programma ook songs van de cd laten horen.
In april is het boek met daarin de Cd “Niemandsland” uitgebracht, het is een samenwerking met verschillende artiesten/kunstenaars , het bevat dan ook songs/ verhalen/ kunstwerken.
Het geheel is heel mooi verzorgd en het is een genoegen om de teksten te lezen en te luisteren naar hun songs.
De teksten zijn ook te lezen in het boek, dus u kunt luisteren en mee lezen met de muziek.
Het geheel wordt uitgegeven bij Highway Music en is ook te verkrijgen via de Evang. Boektieks.

“Tussen hemel en aarde”
‘Tussen hemel en aarde’.. is een samenwerkingsverband tussen deze muzikanten, beeldend kunstenaars en schrijvers. Het is de rode draad van het Niemandsland-project. Geboren uit het verlangen om bewuste momenten met God door te brengen. Om met teksten, beelden en muziek op een integere wijze uiting te geven aan gedachten en gevoelens. Aan een wereld die tastbaar is, maar toch ook weer niet. Met de voeten op vaste grond bezig zijn met dingen van boven in onze moedertaal en uit het hart gegrepen.
Al met al een kleurrijk geheel met mooie songs.

Het programma is live te beluisteren op 16 Mei :
Odrie: via de ether : 106.9 FM en via de kabel 104.1 
via het internet
www.omroepodrie.nl
Tik het gele blokje aan en start het programma.
Het programma begint om 20.00 na het nieuws - tot 21.00 uur

Mocht je het rechtstreekse programma moeten missen,
de herhaling is op zondagmiddag 19 Mei van 17.00 – 18.00 uur.
Veel luisterplezier toegewenst.
Presentatie: Henk Stam

Biografie Het VreemdelingenCollectief - Niemandsland

Het VreemdelingenCollectief - Niemandsland
Een uniek samenwerkingsverband tussen muzikanten, beeldend kunstenaars en schrijvers

‘Tussen hemel en aarde’. Het is de rode draad van het Niemandsland-project. Een samenwerkingsverband tussen muzikanten, beeldend kunstenaars en schrijvers. Geboren uit het verlangen om bewuste momenten met God door te brengen. Om met teksten, beelden en muziek op een integere wijze uiting te geven aan gedachten en gevoelens. Aan een wereld die tastbaar is, maar toch ook weer niet. Met de voeten op vaste grond bezig zijn met dingen van boven. In onze moerstaal. Uit het hart gegrepen.

Laat je inspireren door deze bijzondere samenwerking van muzikanten, beeldend kunstenaars en schrijvers; dat is de oproep van de auteurs. ´Niemandsland´ is album en boek in één en wordt in de vorm van een uniek hardcover boek , inclusief cd, uitgegeven. Maar liefst 48 fullcolour pagina’s vormen rondom elf thema’s een prachtig geheel van bezielde liedjes, begeesterde kunstwerken en bemoedigende teksten. Door boekvorm is de intentie van het project goed te ervaren, namelijk: ‘stille tijd’, ‘momenten van meditatie’, ‘aanbidding’ en ‘het zoeken naar God’.


Karakter- en inspiratievolle Nederlandstalige bezinning
Niemandsland is een frisse, eigentijdse en authentieke aanvulling op het bestaande aanbod van muziek in onze moerstaal. Dat is wel duidelijk. Alleen al omdat het een multidisciplinair project is: een karakter- en inspiratievolle verzameling werken dat qua genre zich niet snel laat vangen in een hokje. De teksten en beelden (o.a. schilderijen, tekeningen, foto’s en zeefdruk) zijn meditatief. De liedjes persoonlijk en gericht op God. Soms neigt het geheel naar singer-songwriter, daarna naar traditional, folk, americana, pop en rock. Invloeden van Sufjan Stevens, Delirious?, Spinvis, U2, en The Voilet Burning zijn voor de geoefend luisteraar te herkennen.

Achter het Niemandslands-project schuilt een flinke hoeveelheid ervaring. Maar liefst 21 personen plaatsen hun signatuur. De kern van het ‘collectief’ wordt gevormd door muzikanten Johan Jeras (tekst en muziek, zang, elektrische en akoestische gitaar), Arjan de Wit (o.a. elektrische en akoestische gitaar, basgitaar, piano, klokkenspel, elektronische instrumentatie), Gert van Immerzeel (o.a. elektrische en akoestische gitaar, basgitaar, percussie) en David Westveer (drums en percussie). Alleen of samen speelden deze muzikanten in andere formaties (o.a. Soul Survivor, Void of Air, Roald Schaap, Jedi Noordegraaf) reeds op allerlei podia en tourden zij met o.a. The Voilet Burning. De Wit had daarnaast het voorrecht om samen te werken met aanbiddingsleiders als Tim Hughes en Matt Redman. Verder werkte mee: Amanda Lock (zang, bekend als zangleider van Soul Survivor), Jozua Dieleman (piano, bij o.a. Reni & Elisa Krijgsman) en Mijndert van der Beek (banjo). Sergej Visser (Schrijvers voor gerechtigheid) hielp mee met de tekstbewerking. De productie en opnames waren in handen van Arjan de Wit en Gert van Immerzeel (Room Service Music). Arjan de Wit is als producer bekend van onder andere zijn medewerking en productie van albums voor o.a. Jedi Noordegraaf, Soul Survivor en Roald Schaap. Gert van Immerzeel tekende voor de mixage en mastering. Irene van den Bos, Michael van Kekem, Victor van der Griendt, Hannie Deventer, Roald Schaap, Rien Schenkel, Rieneke Vrooland, Claudine Grin, Tabitha Bouwman-van Dartel, Matthijs Walhout en Lydia van Brussel werkten als beeldend kunstenaars, grafisch vormgevers en/of fotografen mee aan het unieke boek. Aansluitende overdenkingen en oneliners kwamen uit de hand van Hans Deventer en Jos de Keijzer.

Niemandsland wordt uitgegeven door Highway Music. De release staat begin april 2013 gepland.

www.vreemdelingencollectief.nl 
 

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact