Gospeltime special donderdagavond 21 maart met als gast Half a Mile uit Sint Jansklooster.
Half a Mile is een gospelband die net de eerste cd “Promised” heeft uitgebracht, nadat eerst vorig jaar een mini cd in september is uit gebracht.
De band bestaat uit 6 personen en de muziek en songs klinken goed verzorgd en zoals het op de site van Ecovata staat als :
Omschrijving
De laatste jaren komt er veel nieuw gospeltalent uit de Lage Landen. Daarbij is het opmerkelijk dat het vaak om jonge christenmusici- en vocalisten gaat, die zich graag dienstbaar willen maken aan Gods Koninkrijk.
Half a Mile is zo’n talentvolle band die muziek maakt om God op een pure manier te prijzen: Acoustic music from the heart to the LORD. De enthousiaste bandleden zijn nog jong (14 – 21 jaar). Ze spelen eigen nummers en o.a. covers van Sons of Korah en The Isaacs. Op deze CD met 8 nummers is een fascinerende mix van een Engelse folkrock-sound, invloeden van countrymuziek en een Keltisch aroma te horen. De beide zangeressen, Hanna (19) en Susanne (15) van Gemeren klinken prachtig samen. Een beetje sixties; en toch heel authentiek, transparant en onderscheidend. Half a Mile is een unieke band in het Nederlandse gospellandschap en is een verrassende belofte voor de toekomst!
Er zijn inmiddels al verschillende optredens gepland en terecht, het is genieten van de songs met de Duidelijke Boodschap.


We praten over de achtergrond van de muziek en wat het geloof voor hen betekend.
Natuurlijk laten wij ook muziek van hen horen in het programma.
Waar in deze tijd beloften door de mensen vaak verbroken worden, zingen zij juist over de beloften die God aan ons geeft, deze zullen niet verbroken worden en daarop mogen wij vertouwen.
Mocht u de rechtstreekse uitzending moeten missen de herhaling van het programma Gospeltime is op zondagmiddag 24 Maart van 17.00 – 18.00 uur
Voor meer info over de site van de gospelgroepen/ zangeressen/ zangers zie bij muziek / Gospeltime
Lees meer in de biografie.
Presentatie:  Henk Stam

Half a Mile
Acoustic music from the heart to the LORD
Bezetting:
 (klik op een naam om meer te lezen)
Hanna van Gemeren - Zangeres
Susanne van Gemeren - Zangeres
Aart Lameris - Gitarist
Nathan Jansen - Gitarist
Laurens Lameris - Bassist
Richard Jansen - Slagwerker, manager en geluidstechnicus


Half a Mile bestaat uit zes jonge, getalenteerde muzikanten uit Sint Jansklooster in Overijssel. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren en worden perfect aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas. De producties zijn in handen van Richard Jansen, die ook de percussie speelt in de band. Sinds kort verrijkt zijn zoon Nathan Jansen de band als tweede gitarist.
De country/western invloeden in combinatie met hun passie voor christelijke akoestische muziek, leveren een unieke en authentieke muziekstijl op. De band speelt voornamelijk covers van bands als ‘The Isaacs’ en ‘Sons of Korah’, maar richt zich ook steeds meer op eigen werk. Over hun motivatie schrijft de band zelf:
"De zin ´acoustic music from the heart to the LORD´ geeft onze inspiratie het best weer. Wat is het prachtig om God op een pure manier te prijzen! We stellen ons stiekem voor dat het in de tijd van David ook zo geklonken moet hebben... Door middel van onze muziek willen we het verhaal vertellen van de grootheid van de Here. Geloven is niet alleen maar jubelen naar God, maar het kan ook uit de diepte komen. Er staan zoveel dingen in de Bijbel die inspiratie bieden voor een lied. Prachtig om met elkaar muziek te maken, onze passie te delen met de wereld en God te prijzen. Dankbaarheid uit het hart de hemel in!"
De jonge muzikanten staan nog aan het begin, maar hebben veel potentie. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe nummers en het verbeteren van covers. Daarnaast treedt de band regelmatig op in kerken en op diverse podia.
De band ziet een muzikale toekomst tegemoet!

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact