Geslaagde “gedichtenuurties” vanuit de Hoolten Klinte.
De makers van het Stellingwerfse programma Huus en Hiem van de Lokale Omroep Odrie dragen al elf jaar lang haar steentje bij op de eerste zondag na de gedichtendag door dichters
die in de streektaal hun woorden in dichtvorm aan het papier toevertrouwen uit te nodigen om in het zogeheten “gedichtenuurtien” hun bijdrage te leveren.
Omdat het de elfde keer betrof en men het met de uitgenodigde dichters en schrijvers al tien keer vanuit de studio in Oosterwolde had georganiseerd,zorgde presentator Hendrik Betten
dat er een speciaal tintje aan werd gegeven..

Daarvoor knoopte men er niet alleen een uurtje aan vast, maar had men dit keer De Hoolten Klinte in Appelscha, het gebouw van de immer actieve- en gastvrije Historische Vereniging Appelscha en omstreken, uitgekozen om in een twee uur durend live-programma te maken, waar de gedichten centraal stonden.En dus waren de gewaardeerde dichters en schrijvers in de streektaal afgelopen zondagmorgen in de Hoolten Klinte present. Daaronder ook een groot aantal van de  Stellingwerfse schrijfgroep “Letter streken”.Zij maakten  er een gezellige dichtersmorgen van. Het landelijk thema van dit jaar “muziek” werd daarbij, net als de voorgaande editie’s met andere thema’s , in dezelfde formule neergezet.

De dichters hadden het nog even druk gehad om het thema en gedachten te verwoorden. Sommigen hadden in de vroege ochtenduren de inspiratie nog gevonden om een en ander in de juiste vorm op papier of computer toe te vertrouwen. Anderen hadden zelf gemaakte liedjes meegenomen om voor te dragen. Liedjes zijn eigelijk ook gedichten, hetzij dat daar dan een melodie bijkomt.
Tijdens deze gezellige zondagmorgen werden onder genot van koffie en suikerbrood in de Hoolten Klinte onder warme belangstelling de door hun zelf gemaakte  gedichten en liedjes voorgedragen.
Ook dit keer bleek men weer goed in staat te zijn om op een bijzondere manier hun gedachten te verwoorden. Met de gezellige muziek in de streektaal van Odrie werd het een leuk twee uur durend “gedichtenuurtien”, die wellicht een mooie opstap zou zijn voor een vervolg.

[ terug ]
 

Extra
Reacties
Vergaderschema gemeente
Sponsors
 
Nieuws
Luisteren
“Sport op zondag” in de zomerstop
LOKALE OMROEPEN CENTRAAL EN ODRIE GAAN PER 1 APRIL NAUW SAMENWERKEN
Vacatures
Shanty cafe, POPPodium
 

Naar boven - Contact